VÄLKOMMEN!
Den 25 januari 2012 tog jag ett beslut. Jag var trött på att vara missnöjd med mig själv och min kropp. Jag ville också känna mig snygg och slippa skämmas!
Jag började min viktresa med att lägga om min kost och hade helt plötsligt stenkoll på vad jag stoppade i mig. Jag lärde mig att prioritera mat istället för godsaker.

Mitt mål är att jag ska kunna visa upp en kropp till sommaren som jag är nöjd med!

Följ med mig på min resa och haka på du också!

Kontakta mig: emeliesjourney@hotmail.com

Mina resultat!

På 30 dagar har jag förlorat 6 kg i vikt och minskat 8 centimeter i midjan!
 
Nu har det gått trettio dagar med World of shape och deras program Fitness Fighten. Jag tycker att programupplägget har varit superbra och passat mig perfekt. Jag har fått resultat som jag bara kunde drömma om. Och allt på bara en månad! Nu ska jag fortsätta kämpa, för än är jag inte färdig!

Two things to remember

Hit the gym!

För nästan precis sex månader sedan bestämde jag mig för att skaffa ett gymkort. Jag hade aldrig satt min fot inne på ett gym förut, men kände ändå att det var dags för det. Sagt och gjort!
Jag hittade ett gym som heter Always fitness 24 och bestämde mig för att bli medlem där. Det bästa med detta gym är att det inte är fullt med folk hela tiden och att det är öppet dygnet runt! Det är fräscht och jag kan verkligen fokusera på mig själv och min träning när jag är där.
Det kostar 199 kronor i månaden för ett års medlemsskap, och när mitt kort går ut ska jag, utan att tveka, förnya det med ett år till!
 
Vart tränar du?

My goals this year

Det här året vill jag verkligen förändras. Jag vill få den där drömkroppen som jag alltid har velat haft. Jag har en bra bit kvar innan jag når mållinjen, men jag ska kämpa så gott jag kan. Jag ska verkligen ge allt!
Lägg märke till att jag har skrivit ordet "försöka" i texten på bilden. Jag hade kunnat skriva "ska" istället, men då tror jag att jag hade blivit besviken om jag inte hade uppfyllt mina mål detta år. Det här kan nog bli ett riktigt bra år!
 
Vad har du för mål detta år?

Slutet av veckans utmaning

Ni var några stycken om antog utmaningen som jag la ut tidigare i veckan. Hur har det gått för er? Var det svårt eller lätt? Jag vill så gärna veta!

Rekord är till för att slås!

Bilden till vänster visar hur långt jag kunde springa (1,57 km) och hur många kalorier (113) av förbrände under tio minuter på löpbandet den 1:a januari. Bilden till höger visar hur långt jag kunde springa (1,78 km) och hur många kalorier (135) jag förbrände på löpbandet under tio minuter för någon dag sedan.
Det känns härligt att varje gång kunna slå sig själv! För det är den enda jag tävlar mot, ingen annan. Målet är att kunna springa 2 km på tio minuter!

En sanning

Detta är inte så svårt att räkna ut. Om du väljer att äta hamburgare, pizza, godis, läsk och annan fet mat varje dag så kommer du förmodligen gå upp ett par kilo. Om man istället äter grönsaker, frukt, kött och andra typer av bra mat så kommer vågen förhoppningsvis till slut visa en siffra som du känner dig bekväm med.
Den enda som bestämmer hur du ska leva är du själv!

Resultat!

Det skiljer tre veckor mellan dessa bilder. Trodde inte att förändringen skulle ske så snabbt. Jag är nöjd och stolt över mig själv!

Mumsiga nötter!

Något som jag älskar är nötter och russin! Till fredagsmyset brukar jag blanda ihop naturella nötter (cashewnötter, pistashnötter, paranötter mfl.) och russin i en liten skål och äta. Det är nästan godare än chips och godis... Bra för kroppen är det också, dock i måttliga mängder!

Svullen mage

I och med att jag började gå ner i vikt så märkte jag hur känslig min mage blev. Jag avstår från att äta (i stort sett) bröd, pasta, potatis, sötsaker och annat som innehåller mycket kolhydrater. Min mage och kropp mår så mycket bättre utan det.
Men sen när jag väl äter det så blir min mage jättesvullen och "ömmar". Därför så känner jag att det inte är värt att äta den där brödbiten eller den där chokladkakan när jag vet att jag kommer få en svullen mage med på köpet!
Någonting annat som min mage mår dåligt av är Läkerol. Både tuggummina och tabletterna. Jag har aldrig varit känslig mot det. Men nu har jag tydligen blivit det. So no more Läkerol for me!
 
 
Får du svullen mage av någonting?

Vecko-utmaning!

Är du redo att anta en utmaning? Jag har, med hjälp av bilder från WorldOfShape, knåpat ihop en utmaning med tre stycken övningar. Du behöver inte tävla mot någon annan än dig själv. Försök pusha dig själv hela tiden! Tänk att du ska vara ännu bättre idag än vad du var igår!
 
Så här gör du min utmaning:
Du ska varje dag denna vecka göra dessa övningar. Man kan göra dem både hemma och på gymmet, och dessutom så tar det inte många minuter av din tid att utföra. Så det finns inga ursäkter!
 
I den här ordningen ska du köra:
1. Plankan - minst 40 sekunder
2. Statisk crunch - minst 40 sekunder
3. Sidoplankan - minst 40 sekunder
4. Plankan - minst 40 sekunder
5. Statisk crunch - minst 40 sekunder
6. Sidoplankan - minst 40 sekunder
 
 
Berätta gärna om du har antagit utmaningen och hur det gick!

Mina mål

Nu kommer jag säkert få kommentarer om att mitt huvudmål (att väga 58 kg) är för lite. Jag är 165 cm lång och att väga mellan 58-60 kg skulle vara sunt för min kropp.
Men jag ska inte stirra mig blind på vågen (jag ska i alla fall försöka att inte göra det). Huvudsaken är att jag är nöjd med hur jag ser ut och hur jag mår.
 
För att göra min viktresa lite mer peppande har jag därför satt upp några delmål och en belöning till varje mål som uppfylls. Nu har jag något att tänka på om det någon dag skulle kännas tungt att gå till gymmet, eller att den där godispåsen ser extra lockande ut. Bara att kämpa på!

En vanlig dag!

Jag fick en förfrågan om jag kunde skriva hur en vanlig dag ser ut för mig med kost och träning. Jag tyckte att det lät som en rolig idé, så här kommer en sammanfattning av hur en dag kan se ut för mig!
 
Klockan 07:00
Jag kliver upp och äter frukost som består av Arlas milda lättyoghurt 0,5%, lite russin och Paulúns supermüsli.
 
Klockan 10:00
Det är en timme kvar tills det är dags för dagens träningspass. Jag äter ett mellanmål bestående av Kvarg 0,1% och en banan.
 
Klockan 11:00
Jag kommer till gymmet och börjar mitt pass med tio minuters konditionsträning på löpbandet. Jag börjar på nivå 10 och höjer allt eftersom tiden går. När jag är inne på den sista minuten springer jag på nivå 12.
Efter det kör jag tre stycken styrkeövningar och repeterar varje övning femton gånger x 2.
Sedan cyklar jag i tio minuter och använder mig av programmet "kaloriförbränning". Jag kör på nivå 15.
Efter cyklingen kör jag sex stycken styrkeövningar och repeterar varje övning femton gånger x 2.
 
Klockan 12:00
Träningspasset är slut och jag tar mig en behövlig dusch. När jag har kommit därifrån äter jag lunch som består av råris, lax och grönsaker.
 
Klockan 15:00
Jag äter mitt andra mellanmål för dagen som består av Kvarg 0,1%, hallon och en passionsfrukt.
 
Klockan 17:00
Det är dags att förbereda middagen som består av fullkorspasta, kycklingfilé och grönsaker.
 
Klockan 19:00
Jag intar mitt allra sista mellanmål för dagen och det består av Kvarg 0,1% och ett äpple.
 
Klockan 23:00
Jag ligger i sängen och det är dags att sova!

Laxröra med räkor och dill

En portion (ca 370 kalorier):
100 gram laxfile
100 gram kvarg 0,1%
50 gram skalade räkor
Dill
100 gram cocktail tomater
2 skivor knäckebröd
 
Gör så här:
Tillaga laxen i ugnen med valfri kryddning på 200°C tills den är färdig. Tag ut och låt svalna. Mosa laxfiléen med en gaffel och blanda ihop med kvargen och räkorna. Häll i dill efter smak.
Servera med små cocktail tomater och knäckebröd!

Småplock med dilldipp

Så här lyxar jag till en av mina måltider. Visst ser det gott ut? Jag tyckte detta var otroligt mumsigt! Och den går ju att variera på så många sätt. Bara att byta ut något till något som man gillar bättre.
 
En portion (ca 340 kalorier):
1 tsk olivolja
80 gram potatis
100 gram gurka
45 gram paprika
80 gram körsbärstomater
10 skivor rökt kalkonskinka
100 gram kvarg 0,1 %
Knäckebröd
 
Dill
Salt
Peppar
 
Gör så här:
Skala potatisen och skär den i strimlor. Lägg potatisen på en plåt och häll över olivoljan och lite salt. Tillaga i ugnen i 200°C tills den är färdig. Strimla grönsakerna och rulla ihop skinkan till rullar.
Ta kvargen och häll i så mycket dill du vill ha. Krydda eventuellt med salt och peppar.
Servera med knäckebröd, som även passar bra att dippa!

Dog just litegrann...

Jag jobbar i en matvarubutik och hamnar ofta i situationer med frestelser. Den här veckan har vi fått mycket smakprover på nya produkter som ska tillkomma i vårt sortiment. Igår fanns det flera olika sorter med nya chipspåsar. Det fanns även en STOR skål med Juleskum som personalen fick smaska på. Men eftersom att detta är ett BIG NO för min kropp just nu så smakade jag inte ens en liten tugga av någonting!
 
Men idag hade det kommit upp två nya smakprover. Paulúns ska komma ut med något som heter Granola i tre olika smaker! Jag smakade på Kakao & Hallon och Hasselnötter & Dadlar. Jag äter deras müsli till frukost varje morgon och tycker att den är hur god som helst. Och nu när jag smakade deras Granola så blev jag hur glad som helst, för de smakade ännu godare än müslin!
Kan varorna komma till butiken nu?!

At the gym

Har du varit på gymmet och sett någon hålla på med sin mobil samtidigt som denna utför någon form av träningsaktivitet? Jag ser det varje gång jag går till gymmet! Jag vet att det inte är min ensak, men är man inte på gymmet för att fokusera på träningen? Jag vet att jag är det.
 
De sextio minuter som jag är där vill jag inte bli störd. Det är MIN timme. Jag får tänka, jag får träna och jag får känna mig så där härligt duktig. Om jag skulle titta på telefonen varje gång det hände något på den så skulle jag bara bli ofokuserad och inte få ut det bästa av min workout.
 
Därför tycker jag att det är synd att det finns de som går till gymmet och inte tar till vara på den tiden. Varför inte fokusera 100 % på träningen istället för att sms:a eller kolla FaceBook? Jag är helt säker på att det finns kvar efter träningspasset.
 
Så mitt tips är att strunta i mobilen och börja träna ordentligt! Det kan till och med vara skönt att få en timmes paus från telefonen. Who knows?

Pastasallad med kalkonskinka

 
En portion (ca 360 kalorier):
25 gram (okokt) fullkornspasta
100 gram valfria grönsaker
80 gram rökt kalkonskinka
100 gram avokado
 
Gör så här:
Koka pastan enligt beskrivningen på förpackningen. Skär grönsaker, avokadon och skinkan och blanda ihop till en sallad. Häll sedan i den kokta pasta och servera!

Mumsiga mellanmål

För att hålla magen belåten mellan de stora måltiderna försöker jag äta flera mellanmål. Vad det är varierar från dag till dag, men huvudbasen är protein i form av kvarg/kesella, keso eller ägg. Och sedan lägger jag till någon frukt eller bär. Jättegott och mättande!
 
Mellanmål:
Minikeso med äpple och kanel
Minikeso med banan och kanel
Minikeso med tonfisk
Minikeso med avokado och röd lök
 
Kvarg med äpple
Kvarg med hallon
Kvarg med blåbär
Kvarg med russin
Kvarg med vindruvor
Kvarg med clementin/apelsinklyftor
 
Äggomelett med champinjoner
Äggröra med paprika och kalkonskinka
 
 
 
Listan kan göras hur lång som helst! Vara fantasin sätter gränserna!
Vad brukar du äta till mellanmål?

Kycklingfiléer med pasta och grönsaker

En portion (ca 350 kalorier):
25 gram (okokt) fullkornspasta
150 gram kycklingfilé
200 gram valfria grönsaker
 
Att lägga till:
Knäckebröd med kalkonskinka
 
Gör så här:
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och krydda med curry och färsk rosmarin. Tillaga kycklingen i ugnen i 200°C tills den är färdig. Koka pastan enligt beskrivningen på förpackningen. Skär grönsakerna och lägg upp allting på en tallrik. Servera med några knäckebrödsskivor!

Ett gratis träningspass!

 
En vän tipsade mig om ett träningspass som hon hittat på YouTube. Så jag kollade in det och idag bestämde jag mig för att prova på ett pass! Passet är tio minuter långt och man tränar hela kroppen. Riktigt svettig var jag efteråt!

Tonfisksallad

Mina måltider innehåller mycket grönsaker och proteiner och en liten skvätt med kolhydrater. Jag hoppas att det kommer ge resultat i slutändan! Gott är det i alla fall!
 
En portion (ca 340 kalorier):
25 gram (okokt) fullkornspasta
1 burk tonfisk i vatten
200 gram valfria grönsaker
 
Att lägga till:
Knäckebröd med kalkonskinka
 
Gör så här:
Koka pastan enligt beskrivningen på förpackningen. Skär grönsakerna och blanda ihop allting till en sallad och servera med knäckebrödet!

Keep going

Har du någon gång känt att din diet eller träning inte ger något? Att du inte känner att kroppen förändras?
Jag har gjort det, ett antal gånger. Visst hade det varit enkelt om man kunde bli smal över en natt? Man går och lägger sig och sen när man vaknar så har man en helt ny kropp! Men det fungerar ju inte riktigt så. Man måste kämpa, riktigt ordentligt.
Så stressa inte. Låt det ta tid. Jag vet hur det känns att vara otålig över att se de kommande resultaten. Men de kommer. Jag lovar!

Wokgrönsaker med currykyckling

 
En portion (ca 300 kalorier):
200 gram Frysta wokgrönsaker
200 gram Kycklingfilé
Currykrydda
 
Gör så här:
Häll lite citronsaft i en stekpanna och stek kycklingen i det och krydda den med curry efter hur mycket smak du vill ha. Koka eller stek wokgrönsakerna. Servera!

Havregrynsgröt med äpple och kanel

Det här receptet fungerar bra som frukost, lunch eller mellanmål. Mätt i magen blir man garanterat efter den här portionen! Att det smakar gott är ju bara ett plus!
 
En portion (ca 250 kalorier med mjölk):
30 gram Fiberhavregryn
1/2 Äpple
3,5 dl Vatten
Kanel
 
Servera med lättmjölk
 
Gör så här:
Skala och tärna äpplet i små bitar och häll dessa i en kastrull tillsammans med vatten och havregryn. Krydda med kanel. Låt det koka ihop till en gröt.

Mangoyoghurt

Då har jag gjort en till egen yoghurt, men denna gång har jag smaksatt den med mango. Det smakade hur gott som helst! Jag toppade med Paulun's müsli och passionsfrukt. Mums!
 
En portion (ca 320 kalorier):
300 gram Naturell lättyoghurt
70 gram Fryst mango
35 gram Müsli
1 st Passionsfrukt

It's not a secret

Har du bestämt dig för att försöka leva ett sundare liv? Då är det kanske läge att berätta det för dina nära och kära. Förklara för dem varför du vill göra detta och få dem att förstå hur du känner. Jag lovar att din resa kommer bli så mycket enklare då.
Så slipper du komma till din bästa kompis och hon har dukat upp med bullar och kakor och du får lite generat säga att du måste avstå. Eller så kanske du faller för frestelsen och äter av det som serveras?
I princip alla i min närhet vet om att jag vill gå ner i vikt, och de stöttar och pushar mig med det val jag har gjort. De finns även där som stödpelare när det är tufft och jag är omotiverad!

Nyttiga plättar med varma hallon

Det här är ett gott mellanmål som går att variera på många sätt! Istället för de varma hallonen så kan man ha bären eller frukten, i smeten! 
 
En portion (ca 150 kalorier):
3 st Äggvitor
50 gram Kesella/Kvarg
15 gram Fiberhavregryn
60 gram Hallon
 

Gör så här:
Blanda äggvitorna med kesellan och havregrynen. Låt den färdiga smeten stå i några minuter innan du steker plättarna på medelvärme i en stekpanna med lite olivolja.
Värm upp hallonen i en kastrull och mosa dem. Servera till plättarna!

Snart har det gått en vecka!

Jag är nu inne på den sjätte dagen med FitnessFighten. En förkylning har tyvärr gjort så att jag har missat tre dagar med träning. Men jag har ätit efter kostschemat och vilat. Nu är jag frisk och har kunnat hoppa in på träningsschemat!
Men en sak som jag har lite problem med är sötsuget. Jag trodde inte att det skulle vara några problem, för jag äter inte så mycket socker i vanliga fall. Men nu är socker ett BIG NO NO i min diet. Det ända sockret jag får i mig är från de frukter jag äter.
Jag har lovat mig själv att satsa 100 %, så jag måste stå ut. Jag SKA INTE ta den där chokladbiten som jag är så sjukt sugen på! Jag ska inte!

Hamburgare med goda tilltugg!

Bara för att man går på en diet så betyder inte det att man bara får äta tråkig mat. För visst ser inte det här tråkigt ut?! Hur gott som helst dessutom! Till hamburgaren använde jag älgfärs, men du kan välja den färs du vill ha. Gärna ett magert sådant!
 
En portion (ca 390 kalorier):
 
Hamburgaren:
150 gram Köttfärs
1 tsk Chilipulver
2 msk Hackad gul lök
1 st Äggvita
 
Wokgrönsaker:
20 gram Paprika
20 gram Champinjoner
20 gram Röd lök
20 gram Purjolök
 
Tomat- och löksallad:
20 gram Hackad tomat
20 gram Hackad röd lök
1 msk Pressad citron
1 msk Hackad persilja
1 tsk Vitvinsvinäger
 
Potatisklyftor:
70 gram Skalad potatis
Vitpeppar
Basilika
 
Garnering:
2 st Salladsblad
2 st Tomatskivor
2 st Röd löksskivor
 
Tzatziki:
250 gram Kesella
1 dl riven gurka
2 st vitlöksklyftor
Citronsaft
Salt
Peppar
 
Gör så här:
Skala potatisen, skär den i klyftor och lägg på en plåt. Häll 1 tsk olivolja och kryddorna på potatisen och lägg in plåten i ugnen i 30-40 minuter i 175°C.
Blanda köttfärsen, äggvita, löken, chili och lite salt och peppar. Forma till en hamburgare och stek tills den är färdig.
Skär alla grönsaker till woken och stek dem i en stekpanna med 1 msk citronsaft tills grönsakerna har mjuknat.
Skär ner tomat och röd lök till tomatsalladen och blanda ihop med vitvinsvinäger, persilja och eventuellt salt och peppar.
Förbered ingedienserna till Tzatzikin och blanda ihop allting i en skål.
 
OBS! Du ska endast ta 2 matskedar av Tzatzikin till EN PORTION! OBS!

Äppelkaka med blåbärssås

Idag ska jag och lillasyster (som kör Kick-start) bjuda mamma och pappa på middag á la FitnessFighten. Det blir hamburgare med wokgrönsaker, ugnstekta potatisklyftor och tzatziki (recept på det kommer senare). Till efterrätt har jag gjort en äppelkaka UTAN socker, mjöl och smör (!). Och till den har jag gjort en blåbärssås!
 
En portion (ca 150 kalorier):
1/2 äpple
15 gram havregryn (gärna fiber)
1 tsk kvarg
1 äggvita
Kanel
 
100 gram kvarg
Blåbär
 
Gör så här:
Skala äpplet, skärna ur det och skär det i tunna skivor. Vispa äggvita,  1 tsk kvarg, havregryn och kanel (krydda efter egen smak). Använd en liten ugnsfast form eller muffinsform. Jag använde en bullform med låg kant och bred diameter.
Häll hälften av smeten i formen och fyll på med äppelskivor. Häll sedan den resterande smeten över äpplena.
Grädda i den övre del av ugnen i ca 15-20 minuter på 200°C.
Blanda 100 gram kvarg och blåbär och servera detta till kakan!

Bästa motivationen

Under 2012 har jag fått massvis med mail, meddelanden och verbala peppande ord till mig. Här ovan ser ni två exempel. Jag blir så otroligt glad när jag får läsa och höra hur jag ses som en inspiration för andra. Jag kunde aldrig i min vildaste fantasi tro att jag, soffpotatisen nr 1, skulle sitta här idag och vara en inspiration till någon som också vill gå ner i vikt eller börja träna.
Jag ska vara ärlig: jag har väldigt svårt att ta in alla fina ord jag får höra. Det liksom bara rinner av mig. Därför ska jag ett av mina mål detta år vara att förbättra min självkänsla!
 
Så tack alla ni där ute som ger mig styrkan att fortsätta!

Light - Ja eller Nej?

Innan jag började min resa för ett år sedan så drack jag mycket läsk. Jag älskade Coca Cola! Men eftersom det var dags att gå ner i vikt så var jag tvungen att offra det. Istället så började jag dricka light-drycker. Och då främst Coca Cola light.
Jag har hört så många olika åsikter om light-produkter och dess sötningsmedel. Därför kände jag att jag nu ville ta reda på lite mer om detta! Om du klickar på den här länken så kan du läsa en artikel om sötningsmedel och hur de påverkar kroppen.
 
 
DRICKER/ÄTER DU LIGHT-PRODUKTER?

Kesella med äppel och kanel

Mellan de stora måltiderna (frukost, lunch & middag) är det bra att klämma in ett mellanmål. Någonting som håller igång magen och som håller den mätt.
 
En portion (ca 130 kalorier):
100 gram kesella 0,1%
1 passionsfrukt
120 gram äpple
Kanel
 
Gör så här:
Tärna äpplet och blanda de med kesellan och passionsfrukten. Pudra på lite kanel ovanpå (kan uteslutas om man inte tycker om det).

Jag vill inte tillbaka

Oktober 2011
 
För snart ett år sedan började jag min resa att gå ner i vikt. Jag hade inte vägt mig på evigheter och bävade för vad vågen skulle visa när jag väl ställde mig på den. Jag visste att jag hade lagt på mig ganska många extrakilon, och blev därför inte så chockad när vågen visade på alldeles för mycket övervikt.
När jag såg dessa siffror så var det inte svårt att bestämma sig. Jag ville bli av med övervikten. Jag ville må bättre, både inuti och känna mig nöjd med hur jag såg ut.
 
Idag är jag starkare, jag mår bättre och jag ser hur kroppen förändras. Men än så tampas jag med mina tankar och min självkänsla. Men med tiden så hoppas jag att även det förändras.
 
En sak är i alla fall säker: Jag tänker aldrig mer väga så mycket som jag gjorde för ett år sedan!

Hallon och blåbärs yoghurt

Ibland tycker jag att det är lite tråkigt att äta den naturella yoghurten eller filen. Jag tycker om när det smakar något mer. Jag vill gärna inte köpa yoghurt eller fil som redan är smaksatt. Istället blandar jag ihop min egna fil!
 
Frukost för en person (ca 300 kalorier):
150 gram hallon
50 gram blåbär
200 gram naturell yoghurt
30 gram osötad müsli
 
Gör så här:
Om bären är frysta så tina dem lite lätt i mikron. Häll bären i en mixer eller mosa dessa med en gaffel. Häll i yoghurten och blanda.
Servera med müsli!

Det första steget

"På måndag ska jag börja". "Imorgon ska jag ta tag i det".
 
Hur många av er har inte sagt så om er livsstil och kost? Och hur många av er har sagt så och sen när den dagen kommer så säger ni samma sak igen? "Jag tar det nästa vecka istället".
Därför är det viktigt att du verkligen bestämmer dig. Ordentligt. Att du är villig att satsa 100 % för att nå ditt mål. Vill du se resultat så måste du våga kämpa!
Så sluta säg "imorgon", och bestäm dig idag!

Limemarinerad lax med råris

Det här passar perfekt som lunch. En knäckebrödskiva med kalkonskinka kan man lägga till om man känner att man vill ha något mer. Men annars så mättar denna rätt bra!
 
En portion (ca 280 kalorier):
25 gram (okokt) råris
100 gram laxfilé
50 gram gurka
70 gram tomater
1 st lime
 
 
Gör så här:
Koka riset enligt beskrivning på förpackningen.
Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt. Dela limen på hälften och häll saften från den ena halvan på laxen. Krydda filéerna med en gnutta vitpeppar, och skjutsa in plåten i ugnen (200°C) tills de är färdiga.
Skär grönsakerna och den andra halvan av limen och lägg upp allt på en tallrik.
Smaklig måltid!
 

Taggad!

Igår tog jag de hemska "före-bilderna" och vägde och mätte mig.
 
Från och med idag och trettio dagar framåt ska jag nämligen köra FitnessFighten. Då ska man följa ett strikt mat och träningsprogram (äta var tredje timme + träna en timme varje dag).
Det var med ångestblandad känsla som jag ställde mig framför kameran för att ta dessa bilder. Jag vet att jag har gått upp några kilo nu under december och november (jag har njutit som en galning!), men nu fick jag verkligen se det på bild...
Men jag tog i alla fall bilderna, och nu känner jag mig peppad istället. Nu vet jag hur jag INTE vill se ut. Jag kommer ju göra något åt min kropp nu. Det kan bara bli bättre!

Frukost

Jag tycker att frukosten är den viktigaste måltiden på dagen. Äter man frukost så får magen och matsmältningenen en bra start! Men då ska man äta en frukost som du kommer hålla dig mätt på och som är bra för dig. Mjukt bröd undviker jag, eftersom det innehåller mycket kolhydrater och kalorier. Istället äter knäckebröd. Men det allra godaste är naturell youghurt och müsli!
 
Ett frukosttips (ca 300 kalorier):
3 dl lättyoughurt 0,5 %
45 gram Paulúns müsli