VÄLKOMMEN!
Den 25 januari 2012 tog jag ett beslut. Jag var trött på att vara missnöjd med mig själv och min kropp. Jag ville också känna mig snygg och slippa skämmas!
Jag började min viktresa med att lägga om min kost och hade helt plötsligt stenkoll på vad jag stoppade i mig. Jag lärde mig att prioritera mat istället för godsaker.

Mitt mål är att jag ska kunna visa upp en kropp till sommaren som jag är nöjd med!

Följ med mig på min resa och haka på du också!

Kontakta mig: emeliesjourney@hotmail.com

Följ mig på instagram

Nu har jag skapat ett instagramkonto där jag kommer ladda upp inspirerande och motiverande bilder på hur man ska äta nyttigt och träna. Självklart kommer bilder på min egna resa också att publiceras!
Följ mig: emeliesjourney

Sorry

Ursäkta för den dåliga uppdateringen. Jag håller på med en omställning i mitt liv. Så för att huvudet ska hinna med, har jag tagit en ofrivillig paus från bloggen. Ni kommer få veta vad detta handlar om snart!
Jag har fått massvis med frågor efter frågestunden, så jag ska svara på dom den kommande veckan!
Ville bara skriva en rad så att ni vet att jag lever och mår bra!

Fråga mig!

Har du någon fråga som du skulle vilja ställa till mig? Något som du undrar över? Nu har du chansen! Det kan handla om i princip vad som helst. Jag ska försöka svara på alla frågor!

Proteinpulver!

Jag har länge funderat på att lägga till proteinpulver i min träning. Jag har tittat runt på en massa hemsidor, men fastnade för fitnessguru, så det fick bli en beställning! Tre olika proteinpulver i smakerna Strawberry white chocolate, Milk chocolate och Chocolate hazelnut. En shake fick också följa med! Jag är supernöjd!
 
Använder du någon form av proteintillskott?

Goda energipuffar!

Häromdagen köpte jag en massa goda nötter och fröer. Jag gjorde energipuffar och ett hälsoknäcke! Det smakade riktigt gott!
 
Energipuffarna är hur lätta som helst att göra och det finns inget exakt recept. Jag valde att rosta pinjenötter, cachewnötter, pistaschnötter, solroskärnor, pumpafrön och mandlar i en stekpanna. Sen hällde jag allt i en bunke och tillsatte saltade jordnötter, russin, sesamfrön och smält mörk choklad (86% kakao). Sedan blandade jag alltihop så att alla nötter fick choklad på sig och sen hällde jag ut små klickar av nötmassan i små muffinsformar. Förvara dessa i kylen och ta en när du känner att du behöver lite extra energi!
 

Inspiration!

Always in my kitchen!

Alla har säkert några matvaror som man alltid har hemma i skafferiet, kylen eller frysen. Jag tänkte lista det som alltid finns hemma hos mig. En massa gott!
 
Detta har jag alltid hemma:
Lättyoghurt 0,5%
Müsli/Granola
Minikeso
Lätt kvarg 0,1%
Ägg
Tonfisk i vatten
Bananer
Äpplen
Russin
Lättmjölk
Kalkonskinka
Cocktailtomater
Naturella cashewnötter
Kycklingfiléer
Frysta hallon
Wokgrönsaker
Fryst broccoli
 
 
Vad har du ALLTID hemma hos dig?

Ett stort tack!

Jag trodde aldrig att jag skulle få denna respons jag har fått efter att jag publicerade bilderna på min förändring under januari. Bloggen har aldrig haft så många besökare, jag har fått kommentarer och meddelanden på mailen, facebook, instagram och här på bloggen. Till och med människor från andra länder har hört av sig...
Jag trodde inte att jag kunde inspirera någon, men tydligen så kan jag det, bara genom att visa min vilja att bli hälsosam.
 
Så jag riktar detta inlägg till alla er därute som peppar, pushar och stöttar. DET är inspiration för mig!
Thank you!

Något att lära sig

Något som jag har jobbat ganska mycket med det senaste året är att säga "Nej" när det bjuds på sötsaker i form av bakelser, kakor, bullar eller godis. Jag åt något sött VARJE dag förut...! Inte undra på att jag la på mig flera kilon!
Nu har jag en helt ny inställning till allt det där söta. Jag äter det med måtta! Och dyker det upp ett tillfälle där det bjuds på något gottigott frågar jag mig själv: "Behöver jag verkligen äta det?", och ofta blir svaret NEJ. Det leder i sin tur att jag hoppar över att äta det!
Nu ska ni inte tro att jag ALDRIG äter godis eller bakverk. När jag känner att jag verkligen vill ha något, så äter jag det. Men jag försöker ändå hålla mig ifrån det så gott det går. För jag klarar mig faktiskt mycket bra utan det!